Táblásított Bükkfa lapok 2500X1100X18

-13%
ÚJ
Táblásított Bükkfa lapok 2500X1100X18
Táblásított Bükkfa lapok 2500X1100X18

Cégünk a fabutorgyar.hu weboldalt üzemeltető Havasfa Kft. foglalkozik a bútorgyárasban leggyakoribb fafajok bükk és tölgy táblásításásval és forgalmazásával. 

Tölgy és bükkfa táblásított alapanyagokat a szomszédos Erdély főleg magyarlakta területeiről szerezzük be, majd a szükséges szárítás után kezdjük feldolgozni.  A szárítás folyamán külön figyelmet fordítunk arra, hogy a feldolgozásra kész tölgy és bükkfa fűrész áruk nedvességtartalma 8 és 12% közé essen.

A szárítás után a bükk és tölgyfa pallók szeletelésre kerülnek, ahol anyag minőségtől függően megadott szélességű és avagy vastagságú fillungok készülnek. A szeletelés után még egy válogatás következik, ahol meg egyszer szemrevételezésre kerülnek a feldolgozásra kész faanyagok. Erre a szemrevételezésre azért van szükség, hogy az esetleges fa hibák, valamint göcsök ki szűrésre kerüljenek.  Bár ez a szemrevételezése tüzetesen történik a már összeragasztott lapok kontakt csiszolásakor kijöhetnek rejtett hibák göcsök. 

Az ellenőrzés után a szeletelt faanyag kettő lapját meggyaluljuk.  Mind a 2 gyalult oldalt d4 vízálló formaldehid mentes ragasztóval bekenjük majd a hőprésbe rakjuk.  A hőprés melegen 10baron préseli össze a már ragasztóval bekent és a készítéshez szükséges szélességű lapokat. A használt ragasztó, valamint a melegen történő préselésnek köszönhetően a már összeragasztott lapokat 2 órán belül lehet kivenni a présből majd szükség szerint 1-2 napig pihentetjük ezeket a már kész táblákat.

A szükséges pihentetés után a lapok kontaktcsiszolóba kerülnek, ahol a szükséges vastagságura csiszoljuk a táblákat. A kontakt csiszolást 120szemcséjü csiszolópapírral végezzük igy az elkészült bükk és tölgyfa táblák a bútor asztalos iparban már felhasználásra készek. Ezek a már legyártott lapok méretre vágását és az egész ország területén történő házhozszállítását Vállajuk 

34 500 Ft
Akció: 29 990 Ft
Kezdete: 2021.03.23   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A gyártott táblásított alapanyagok főbb jellemzői: 

                 - válogatott bükk és tölgy alapanyagok 

                 - d4 vízálló formaldehidmentes ragasztóval készítve 

                 - toldásmentes táblák készítése 

                 - 10 báron melegen préselve 

                 - igény szerint méretre szabva 

                 - egész táblától akár lépcsőlap méretre készítés is 

                 - 13mm-50mm vastagságig 

Adatok
Státusz
ÚJ